Gårdagens träning
2011-03-08 / 08:27:32 / Allmänt

Igår vart jag och Stella iväg på lite agilityträning helt i vår ensamhet, så är det när man har löptik... Men samtidigt så kan man verkligen koncentrera sig på det som man har tänkt att träna på. På träningen igår så fokuserade vi på kommandona back och sväng, har tränat dom mycket hemma med hjälp av lite lydnadskoner och slalompinnar som har funkat som hinder. Idag var första gången vi körde på riktiga hinder och jag tyckte det gick bra, sväng känns mycket säkrare än back men det kommandot har vi ju tränat mer på så det är inte så konsitigt. Något som vi också tränade på var byten, jag måste tighta till dom! Filmade all min träning idag och visst ser det bättre ut än förut men det är inte bra nog än. Jag tyckte att mitt bakombyte efter hinder nr 2 var bra, där ligger jag ganska långt in på hundens linje och Stella sväng till tunnen blir tight och bra. Men vid hinder nr 1 ligger jag alldelses för långt ut, måste in ännu mer på Stellas linje, måste träna mer på det!

Igår tränade vi också lite på gungan, den har vi inte haft någon möjlighet att träna på sedan vi var hos Jenny och igår började vi inprincip där vi slutade sist gång. Jag gjorde några övningar där Stella hade kontrollen över gungan, jag satt med gungan och lät den tippa upp en bit och Stella fick hoppa upp på den och få ner den i backen. Det kändes som att hon fattade att det faktiskt var hon som kontrollerade gungan och i slutet av träningen gick hon väldigt obekymrat upp och ner för gungan. Jag är väldigt nöjd med gårdagen framsteg på gungan och nästa träning blir på Tisdag nästa vecka så nu har vi lite tid att smälta detta.

Agilityfilm från gårdagens träning

//Malin & Stella

Mera slalom!
2011-03-06 / 12:14:51 / Allmänt

Slalomfilm


Vi nöter på med slalom
2011-03-05 / 14:43:46 / Allmänt

Nu är det helg vilket betyder slalomträning, smäller upp min rusta pinnar på skolgården här nedanför och det känns riktigt bra att kunna träna lite när som helst och inte bara en gång i veckan på klubbens träningar. Nu är det ju så att Stella löper så nu lär det inte bli så många gemensamma träningar på ett tag, men har iaf bokat ridhuset själv nu på måndag och sen en gång till veckan där på.

Imorse var vi alltså ute och körde på med slalomet, jag tycker redan att man kan se förbättringar sen vi var nere hos Jenny. Stella är säkrare, jag är säkrare och idag gick vi från 4 pinnar och upp till 6... Men jag känner ändå att jag måste våga mer och inte vara rädd för att det blir fel, nästa slalompass blir imorn och då ska jag utmana henne ännu mer med svårare ingångsvinklar och jag ska försöka ligga på henne mer när hon är i slalomet. Underlaget på skolgården är dock inte det bästa men det funkar för tillfället men gud vad jag längtar efter barmark!!

En sammanfattning av dagens träning, och slalombågarna är på men det syns inte i filmen!

http://www.youtube.com/watch?v=XSVkIjLn0Nc   

 
//Malin & Stella

RSS 2.0